Hvordan måle ledningsevnen til grafittpulver?

Grafittpulver har høy ledningsevne. Konduktiviteten til grafittpulver er en viktig faktor for ledende grafittpulver. Det er mange faktorer som påvirker ledningsevnen til ledende grafittpulver, for eksempel forholdet mellom grafittpulver, ytre trykk, miljøfuktighet, fuktighet og til og med lys, kan vanligvis brukes til å måle ledningsevnen til grafittpulver på følgende måter:

1, voltammetri motstandsmåling

Spesifikk metode: bruk presisjonsområde liten elektrisk mengde måling skala, eller motstand multimeter måling kontrast test du bruker en liten pære, i henhold til lysstyrken på ledningsevnen hans, hvis lampen pistolen er lysere, er motstanden mindre.

2. Konduktiviteten til ledende grafittpulver måles med harpiksmetoden

Kjøp litt ledende malingsharpiks, tilsett samme mengde ledende grafittpulver, påfør det på et brett og mål ledningsevnen med et digitalt multimeter.

3. Noen andre faktorer for å måle resistiviteten til ledende grafittpulver

Konduktivitet vil endre seg med eksterne faktorer, og mer følsom. Tidlige mikrofoner ble laget av grafittpulver, fordi den elektriske ledningsevnen mellom grafittpartiklene endret seg ved vibrasjonen av lyden, og endret strømmen for å produsere et analogt signal. Som du kan forestille deg, må du måle ledningsevnen hans i et eksperimentelt miljø.

Den ledende effekten av grafittpulver er en viktig faktor for å lage ledende produkter, så det er veldig viktig å måle ledningsevnen til grafittpulver.


Innleggstid: 22. oktober 2021