Introduksjon av industrielle syntesemetoder og bruk av ekspandert grafitt

Ekspandert grafitt, også kjent som vermikulær grafitt, er en krystallinsk forbindelse som bruker fysiske eller kjemiske metoder for å interkalere ikke-karbonreaktanter til naturlig skalerte grafittiske interkalerte nanokarbonmaterialer og kombinere med karbon sekskantede nettverksplaner samtidig som grafittlagstrukturen opprettholdes. Det opprettholder ikke bare de utmerkede fysiske og kjemiske egenskapene til grafitt, slik som høy temperaturbestandighet, korrosjonsmotstand, nøytronfluks, røntgen- og gammastråler langsiktig bestråling. Den har også utmerkede fysiske og kjemiske egenskaper, som lav friksjonskoeffisient, god selvsmøring, elektrisk og termisk ledningsevne og anisotropi. Videre, på grunn av samspillet mellom det interkalerte materialet og grafittlaget, viser den utvidede grafitten nye egenskaper som den uberørte grafitten og det interkalerte materialet ikke har, og overvinner sprøheten og slagfastheten til naturlig grafitt. Følgende Furuite-grafittredaktører deler introduksjonen av de industrielle syntesemetodene og bruken av utvidet grafitt:

https://www.frtgraphite.com/expandable-graphite-product/
1. Syntetiske metoder som vanligvis brukes i industrien

① Kjemisk oksidasjon

Fordeler: Kjemisk oksidasjon er en mye brukt og veletablert metode i industrien. Derfor har den åpenbare fordeler, moden teknologi og lave kostnader.

Ulempe: Interkaleringsmidlet er vanligvis konsentrert svovelsyre, som forbruker store mengder syre. Det er Sox-skadelig gassforurensning i produksjonsprosessen, og rester i produktet korroderer også synteseutstyret.

②Elektrokjemisk oksidasjon

I likhet med kjemisk oksidasjon er det en av de vanlige industrielle syntesemetodene for ekspandert grafitt.

Fordeler: Det er ikke nødvendig å tilsette sterke oksidanter, som sterke syrer, og reaksjonen kan styres ved å justere parametere som strøm og spenning. Synteseutstyret er enkelt, syntesemengden er stor, elektrolytten er ikke forurenset, og kan gjenbrukes.

Ulemper: Stabiliteten til det syntetiserte produktet er dårligere enn andre metoder, som krever høyere utstyr, og det er mange faktorer som påvirker kvaliteten på produktet. Noen ganger reduseres det utvidede volumet av produktet sterkt på grunn av økningen i omgivelsestemperaturen. I tillegg er det sidereaksjoner ved høye strømmer i vandige løsninger, så det er vanskelig å få tak i førsteordens forbindelser.

2. De viktigste produksjonsbedrifter og produksjonskapasitet

Produksjonen av utvidede grafittprodukter i mitt land har vokst fra startfasen til mer enn 100 produsenter, med en årlig produksjon på rundt 30 000 tonn, og markedskonsentrasjonen er lav. Dessuten er de fleste produsenter primært lav-ende tetningsfyllere, sjelden brukt i biltetning og kjernefysiske luftfartslys. Men med utviklingen av innenlandsk teknologi vil andelen av avanserte produkter gradvis øke.

3. Markedsetterspørsel og prognose for tetningsmaterialer

For tiden brukes ekspandert grafitt hovedsakelig som tetningsmaterialer for biler, for eksempel sylinderpakninger, inntaks- og eksosportpakninger, etc. Ekspandert grafitttetningsmaterialer i mitt land brukes hovedsakelig som tetningsfyllstoffer. For tiden er det utviklet ekspandert grafitt med lavt karboninnhold, noe som i stor grad kan redusere produksjonskostnadene for ekspandert grafitt, og dermed erstatte asbest i stor skala og øke etterspørselen. På den annen side, hvis tetningsmaterialer av plast, gummi og metall delvis kan erstattes, vil den årlige innenlandske etterspørselen etter utvidbare grafitttetningsmaterialer være større.

I bilindustrien trenger hver bilsylindertopppakning, luftinntak og eksosportpakning omtrent 2~10 kg ekspandert grafitt, og hver 10.000 biler trenger 20~100 tonn ekspandert grafitt. Kinas bilindustri har gått inn i en periode med rask utvikling. Derfor er mitt lands årlige etterspørsel etter utvidede grafittforseglingsmaterialer fortsatt veldig objektiv.


Innleggstid: Sep-07-2022