Hvilke faktorer kreves for grafittpapirbehandling

Grafittpapir er et spesialpapir bearbeidet av grafitt som råmateriale. Når grafitt nettopp ble gravd ut av bakken, var det akkurat som skjell, og det var mykt og ble kalt naturlig grafitt. Denne grafitten må behandles og foredles for å være nyttig. Bløtlegg først den naturlige grafitten i en blanding av konsentrert svovelsyre og konsentrert salpetersyre i en periode, ta den deretter ut, skyll den med vann, tørk den og legg den deretter inn i en høytemperaturovn for brenning. Følgende Furuite-grafittredaktør introduserer forutsetningene for produksjon av grafittpapir:

Grafittpapir 1

Fordi innleggene mellom grafittene fordamper raskt etter oppvarming, og samtidig utvides volumet av grafitten raskt med dusinvis eller til og med hundrevis av ganger, så det oppnås en slags bred grafitt, som kalles "ekspandert grafitt". Det er mange hulrom (til overs etter at innleggene er fjernet) i den ekspanderte grafitten, noe som i stor grad reduserer bulkdensiteten til grafitten, som er 0,01-0,059/cm3, lett i vekt og utmerket i varmeisolering. Fordi det er mange hull, forskjellige størrelser og ujevnheter, kan de krysses med hverandre når en ekstern kraft påføres. Dette er selvklebingen av ekspandert grafitt. I henhold til selvklebingen av ekspandert grafitt kan den bearbeides til grafittpapir.

Derfor er forutsetningen for produksjon av grafittpapir å ha et komplett sett med utstyr, det vil si en enhet for å forberede ekspandert grafitt fra nedsenking, rengjøring, brenning, etc., der det er vann og ild. Det er spesielt viktig; den andre er papirfremstillings- og pressvalsemaskinen. Det lineære trykket til pressvalsen bør ikke være for høyt, ellers vil det påvirke jevnheten og styrken til grafittpapiret, og hvis det lineære trykket er for lite, er det enda mer uakseptabelt. Derfor må de formulerte prosessbetingelsene være nøyaktige, og grafittpapiret er redd for fuktighet, og det ferdige papiret må pakkes i fuktsikker emballasje og oppbevares riktig.


Innleggstid: 23. september 2022